Det Akademiske Kvarter

Studentkulturhuset i Bergen

Det Akademiske Kvarter


Utested og konsertlokale midt i Bergen sentrum, som også huser en av byens største og fineste uteserveringer.

ID: 18


Det Akademiske Kvarter er studentenes kulturhus i Bergen. Huset åpnet første gang i februar 1995, og har siden den gang gitt byens studenter mengder av konserter, debatter, teater og andre kultur- og allmenn-politiske aktiviteter.

Kvarteret rommer over 1.500 arrangementer årlig, og har plass til 1.500 besøkende. Huset går over tre etasjer, har ni rom / scener og maksimalt 14 skjenkepunkt. Det er ca. 10 000 besøkende hver uke.

Kvarteret baserer seg på frivillig arbeid. Det trengs til enhver tid rundt 400 frivillige studenter til å drive huset. Disse fantastiske menneskene står i barene, er dørvakter, promoterer arrangementer, styrer lyd og lys på konserter og så videre. Huset utgjør et ungt og hektisk miljø, og er kanskje den enkleste og beste billetten inn til kjernen av studentverdenen. På Kvarteret er du garantert å få mange gode venner, jobbe med artige ting og få delta på arrangementer du sent vil glemme.

Navnet “Det Akademiske Kvarter” spiller på en tradisjon om at akademikere hadde et kvarter over oppsatt tid til å møte “presist”. I samme tradisjon var tidligere alle klokkeslett til forelesninger ved norske universiteter satt et kvarter før selve forelesningen. Av denne grunn har en alltid et kvarter til overs for å treffe venner og venninner på Kvarteret.

Kvarteret er rullestolvennlig og har heis i bygget. Inngangspartiet har heller ingen trapper.

    Live Music Venue, Pub, Cultural Center

    Coffee, Drinks

   
          Catering service
          Suitable for groups
          Outdoor tables
          Reservations
          Booking is NOT mandatory


   55589910

   www.kvarteret.no

      Facebook page

      Olav Kyrresgate 49, Bergen, Norway

   
Monday
14:00-01:30
Tuesday
14:00-01:30
Wednesday
14:00-01:30
Thursday
14:00-03:00
Friday
14:00-03:00
Saturday
14:00-03:00
Sunday
Closed   
          


Leave a comment
"Your favorite venues in one click"